Vocabulary. 1. the group of vertebrates that have hair and nourish their young with milk

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Vocabulary. 1. the group of vertebrates that have hair and nourish their young with milk"

Transcription

1 Vocabulary migration prey jacobsons gland endothermic predator ectothermic hibernate mammal habitat vertebrate reptile invertebrate fish camouflage amphibian physical adaptation bird swim bladder Matching Match each definition with a word. 1. the group of vertebrates that have hair and nourish their young with milk 2. A characteristic or modification in an animal's body that helps it survive in its habitiat. 3. cold-blooded; body temperature is not constant, dependent on the environment for 4. The place or type of environment where an animal or plant naturally lives or grows. 5. Hairless, moist-skinned animals that spend the first part of their lives in water and 6. Warm-blooded egg-laying vertebrates characterized by feathers and forelimbs 7. Colors, patterns, and shapes that are used by animals to help them blend in with 8. Fish have this feature in order to float in the water. 9. An animal that hunts other animals for food. Lions are such animals. 10. To go to sleep during the Some animals do this so they can survive the 11. Warm-blooded - body temperature is constant, it is controlled inside the body and 12. A cold-blooded vertebrate with dry, scaly skin. 13. An animal that is hunted or eaten by other animals. 14. The movement of groups of animals (especially birds or fish) from one place to 15. Vertebrate animals that live in water and use gills to breathe. Most of these animals 16. The organ that some reptiles smell and taste with

2 17. Animals that do not have backbones. 18. An animal with a backbone. Multiple Choice Select the definition that most nearly defines the given word. 19. vertebrate A. Colors, patterns, and shapes that are used by animals to help them blend in with B. An animal with a backbone. C. An animal that is hunted or eaten by other animals. D. Animals that do not have backbones. 20. camouflage A. An animal that hunts other animals for food. Lions are such animals. B. A cold-blooded vertebrate with dry, scaly skin. C. Colors, patterns, and shapes that are used by animals to help them blend in with D. Vertebrate animals that live in water and use gills to breathe. Most of these animals 21. predator A. Hairless, moist-skinned animals that spend the first part of their lives in water and D. The place or type of environment where an animal or plant naturally lives or grows. 22. reptile A. A characteristic or modification in an animal's body that helps it survive in its habitiat. B. The movement of groups of animals (especially birds or fish) from one place to C. A cold-blooded vertebrate with dry, scaly skin. D. The organ that some reptiles smell and taste with 23. amphibian A. cold-blooded; body temperature is not constant, dependent on the environment for B. To go to sleep during the Some animals do this so they can survive the C. Hairless, moist-skinned animals that spend the first part of their lives in water and D. Fish have this feature in order to float in the water. 24. hibernate B. To go to sleep during the Some animals do this so they can survive the C. An animal with a backbone. D. Warm-blooded - body temperature is constant, it is controlled inside the body and

3 25. ectothermic B. cold-blooded; body temperature is not constant, dependent on the environment for C. Colors, patterns, and shapes that are used by animals to help them blend in with D. An animal with a backbone. 26. mammal B. The place or type of environment where an animal or plant naturally lives or grows. C. the group of vertebrates that have hair and nourish their young with milk D. To go to sleep during the Some animals do this so they can survive the 27. endothermic A. A cold-blooded vertebrate with dry, scaly skin. B. Warm-blooded - body temperature is constant, it is controlled inside the body and D. Fish have this feature in order to float in the water. 28. invertebrate C. Hairless, moist-skinned animals that spend the first part of their lives in water and D. Animals that do not have backbones. 29. physical adaptation A. Warm-blooded - body temperature is constant, it is controlled inside the body and B. A characteristic or modification in an animal's body that helps it survive in its habitiat. C. Vertebrate animals that live in water and use gills to breathe. Most of these animals D. The movement of groups of animals (especially birds or fish) from one place to 30. habitat B. The place or type of environment where an animal or plant naturally lives or grows. C. Animals that do not have backbones. D. cold-blooded; body temperature is not constant, dependent on the environment for 31. prey B. Vertebrate animals that live in water and use gills to breathe. Most of these animals C. The place or type of environment where an animal or plant naturally lives or grows. D. To go to sleep during the Some animals do this so they can survive the 32. migration A. The movement of groups of animals (especially birds or fish) from one place to

4 B. Animals that do not have backbones. C. A characteristic or modification in an animal's body that helps it survive in its habitiat. D. Warm-blooded - body temperature is constant, it is controlled inside the body and 33. jacobsons gland D. A cold-blooded vertebrate with dry, scaly skin. 34. fish B. Hairless, moist-skinned animals that spend the first part of their lives in water and C. An animal with a backbone. D. Vertebrate animals that live in water and use gills to breathe. Most of these animals 35. swim bladder B. cold-blooded; body temperature is not constant, dependent on the environment for C. Fish have this feature in order to float in the water. D. Colors, patterns, and shapes that are used by animals to help them blend in with 36. bird B. An animal that hunts other animals for food. Lions are such animals. C. Animals that do not have backbones. D. Warm-blooded egg-laying vertebrates characterized by feathers and forelimbs

5 Answer Key 1. mammal 2. physical adaptation 3. ectothermic 4. habitat 5. amphibian 6. bird 7. camouflage 8. swim bladder 9. predator 10. hibernate 11. endothermic 12. reptile 13. prey 14. migration 15. fish 16. jacobsons gland 17. invertebrate 18. vertebrate 19. B 20. C 21. C 22. C 23. C 24. B 25. B 26. C 27. B 28. D 29. B 30. B 31. A 32. A 33. A 34. D 35. C 36. D